Solo-2008 uit Den Bosch is vooral geen datingclub

Solo-2008 is een ontmoetingsplek voor singles vanaf 40 jaar.

DEN BOSCH – Solo-2008, een activiteitenvereniging voor alleenstaanden uit Den Bosch en omgeving, heeft zondagmiddag in De Schijvenloods op Orthen haar traditionele nieuwjaarsreceptie gehouden. Gedurende de bijeenkomst kwamen ook de activiteiten van de komende tijd aan de orde.

Onder het genot van taart en een drankje wensten de leden elkaar alle goeds toe voor 2016. “Het is nog net niet te laat voor een nieuwjaarswens”, onderstreepte Hanneke van Boekel, voorzitter ad interim. “We komen hier normaal gesproken elke tweede zondag bijeen, maar wekelijks staat er een activiteit op het programma. Voorbeelden zijn een wandeling in de natuur, een bezoek aan een museum of samen naar de film. De activiteiten spelen zich in principe overal af, ook soms buiten de provincie”, aldus Van Boekel.

Geen datingclub
“Het belangrijkste doel is om telkens gezamenlijk iets gezelligs te ondernemen, en dat op een min of meer vrijblijvende wijze. Voor alle duidelijkheid: dit is geen datingclub. Al jarenlang ben ik lid; ik geloof dat er sindsdien slechts één keer vanuit deze club een affaire is ontstaan. Dus om nou te zeggen dat Cupido toch altijd op de loer ligt, vind ik schromelijk overdreven”, deed Van Boekel uit de doeken. “Evenmin is dit een vereniging die bestaat uit leden die een sterke behoefte hebben aan diepe filosofische gesprekken. Stevige vriendschapsbanden kunnen op de duur uiteraard wel ontstaan, immers de aandacht voor persoonlijke aspecten geldt als een soort rode draad binnen ons gezelschap.”

 

Foto van een van de ontmoetingsmiddagen van Solo-2008.

Afsplitsing
Solo-2008 is feitelijk een afsplitsing van Solas, een landelijke vereniging voor alleenstaanden. “We zijn afgesplitst in 2008, wat uit onze naam al is af te lezen. Indertijd waren we gevestigd in De Stolp. Van daaruit zijn we verhuisd naar De Oosthoek en vervolgens naar De Schijvenloods, op een paar meter afstand van het Nico Schuurmanshuis. We hebben momenteel ongeveer 25 leden; dat mogen er best wat meer worden.”, vulde ex-voorzitter Ton van der Heijden aan.

 

BRON: www.bd.nl